Coen (7) wint Dakota-vlucht met selfie ‘legerpapa’ (video)

“Wauw, het was ook een hele leuke dag.” De 7-jarige Coen is hoorbaar onder de indruk van het feit dat hij Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) luitenant-generaal Hans van Griensven aan de telefoon heeft. Die vertelde hem kort daarvoor dat hij een vlucht heeft gewonnen met een historische Dakota. Coen maakte de mooiste selfie met een veteraan.

Militair met 3 kinderen.

De post van winnaar Coen (7).

“Hij is er stil van, maar hij vindt het helemaal fantastisch. Hij is gek van alles wat met het leger te maken heeft”,  vertelt Fanny Verkroost, de moeder van Coen. Haar zoontje postte op veteranendag (24 juni) een foto van zichzelf in de trein met vriend Jeroen Heuts. Ze waren onderweg naar Nationale Veteranendag in Den Haag. Jeroen is inmiddels agent, maar diende als militair in Bosnie. Coen noemt hem zijn ‘legerpapa’.

Video: telefoongesprek tussen de IGK en winnaar Coen (7)

Winnende tweet met selfie van Jordy met een veteraan. #selvie, #jordy_urbexnl.

De post van winnaar Jordy (16).

Openhartig

Coen won in de categorie ‘onder de 12’. In de categorie ’12 jaar en ouder’ verblijdde de IGK, die ook Inspecteur der Veteranen is, de 16-jarige Jordy de Vries met een rondvlucht. Jordy heeft veel contact met zijn buurman die begin jaren ’60 op uitzending ging naar Nieuw-Guinea. “Ik praat er vaak over met hem. Hij is heel openhartig.” Zelf wil Jordy ook dolgraag militair worden. Van Griensven: “Ik hoop dat je geniet van de rondvlucht en dat ik je nog eens tegenkom als stoere militair.” Jordy: “Dat hoop ik ook!”

Video: telefoongesprek tussen de IGK en winnaar Jordy (16)