Onderscheiden voor redden leven van oud-Ajacied Pius Ikedia

Korporaal Jeroen Reijntjes wist tijdens een partijtje voetbal het leven te redden van oud-Ajacied Pius Ikedia. Voor zijn handelingen op 20 augustus vorig jaar is reservist Reijntjes eergisteren onderscheiden met het erekoord. Dit werd hem uitgereikt op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.

Reijntjes stond die bewuste dag als keeper opgesteld bij de vriendschappelijke wedstrijd van zijn Sportclub Haarlo tegen Lucky Ajax. Tijdens het spel zakte Ikedia plotseling in elkaar. Reijntjes begon direct met reanimeren. Nadat Ikedia was gestabiliseerd en overgedragen aan de verzorgers, liep de korporaal van het veld om een ambulance te laten komen. Terug op het veld constateerde hij dat Ikedia ‘snurkgeluiden’ maakte.  Reijntjes wist daardoor dat er iets mis was met het hart, legde Ikedia meteen op z’n rug en begon, met hulp van een teamgenoot, Ikedia opnieuw te reanimeren.

Eenmaal bij zijn positieven en weer goed aanspreekbaar, arriveerde ook de ambulance. Die bracht de oud-Ajacied naar het ziekenhuis in Enschede.

Zie ook

Hoort bij