Landmachtdagen van start met eerste schoolbezoeken

Militairen hebben vandaag de Landmachtdagen 2017 afgetrapt met de eerste bezoeken aan basisschoolgroepen 7 en 8. Met zoveel mogelijk mensen vraagt de landmacht deze week aandacht voor het werk van de krijgsmacht in het algemeen en de landmacht in het bijzonder.

Het Operationeel Ondersteuningscommando Land bezocht onder meer de ds. J. Fraanjeschool De Vesting in Barneveld. 2 militairen met kennis van communicatie- en informatiesystemen boeiden een kleine 100 scholieren met hun persoonlijke verhalen over militair zijn. Op het schoolplein demonstreerden ze het fysieke element van militair zijn door samen met de leerlingen oefeningen te doen.

Militairen bezoeken deze week ruim 1.500 groepen 7 en 8. Daarnaast ontvangt de landmacht vrijdag bij het Nationaal Militair Museum ruim 2.000 scholieren en hun begeleiders uit het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.