Commando-overdracht op kamp Castor

Luitenant-kolonel Gert Strick heeft vandaag het commando overgenomen van luitenant-kolonel Ron Sensen op kamp Castor in Gao, Mali. 

Ron Sensen overhandigt een opgevouwen vlag aan Gert Strick.

Op kamp Castor in Mali neemt luitenant-kolonel Gert Strick het commando over van luitenant-kolonel Ron Sensen.

Met de komst van Strick betekent dat ook dat het 13e infanterie bataljon (Stoottroepen) de hofleverancier is geworden van de LRRPTG (Long Range Reconnaissance Patrol Group). De komende maanden zullen de Stoters onder meer de lange afstandsverkenningen op zich nemen voor de VN-missie. Of, zoals de overste Strick zegt: ‘As being the eyes and ears and if necessary the teeth of the force commander of Minusma.

Nederland levert sinds april 2014 een bijdrage aan de VN-missie Minusma. Nederlandse militairen voeren verkenningen uit en verzamelen inlichtingen. Hiermee vormen zij de ogen en oren van de VN-missie.