Eerste lichting werkstudenten binnen bij Defensie

Een eerste groep werkstudenten verrijkt Defensie vanaf vandaag met extra kennis. 22 jongens en meiden krijgen een aanstelling als aspirant reserve-officier. 

Het mes snijdt zo aan 2 kanten. De hoogopgeleide jongeren hebben een bijbaan met inhoud en de krijgsmacht gebruikt hun specifieke kennis. Bovendien kan Defensie hen op deze manier enthousiast maken voor een baan ná hun studie.

Het animo onder de studenten is hoog. Er solliciteerden inmiddels meer dan 200 jongeren. De man-vrouwverdeling van de nieuwe lichting is fifty-fifty.

Jong Defensie

Het Defensity College, in het leven geroepen door Jong Defensie, nam het initiatief voor het binnenhalen van de studenten. De Nederlandse Defensie Academie en de Defensieonderdelen ontwikkelden het programma voor de nieuwkomers. Vorig jaar gingen de eerste 3 studenten al aan de slag bij de krijgsmacht.

Adaptieve Krijgsmacht

De samenwerking met onderwijsinstituten past in het nieuwe concept Adaptieve Krijgsmacht en de intensivering van het reservistenbeleid. Vorige maand informeerde minister Jeanine Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer hierover. Bij  invoering van de Adaptieve Krijgsmacht heeft Defensie de medewerking en kennis nodig van derden.