Dagboek van Onze Helden in première

Het bijzondere, 4e seizoen van Dagboek van Onze Helden is gisteravond in Amsterdam in première gegaan. In deze online documentaire reeks is over de schouders van 4 Nederlandse militairen mee te kijken. Het publiek zag alvast de eerste 4 afleveringen en keek ademloos toe.

Verkenner Adam, Apache-vlieger Rhino, F-16-vlieger Niki en commando Paul hielden de afgelopen 2 jaar videodagboeken bij over hun werk tijdens uitzendingen. Voor het eerst volgt de camera 4 militairen. In de vorige 3 series was dat telkens 1 persoon.

Realistische kijk

In samenwerking met De Telegraaf is er een videoproductie van gemaakt, die een realistisch kijkje geeft in het leven van deze militairen. Vrijdagavond staat de eerste aflevering online op youtube.com/dagboekvanonzehelden. De volgende 7 episodes volgen elke dinsdag en vrijdag. 

Geheime missies

Te zien is onder meer hoe Paul geheime missies uitvoert in de woestijn van Mali. In hetzelfde land zorgt Rhino er vanuit de lucht voor dat zijn collega’s op de grond hun werk veilig kunnen doen. Adam traint rekruten in het gevaarlijke Somalië en Niki leidt jonge piloten op in het Amerikaanse Arizona.

Wereld achter Defensie

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp benadrukt dat deze serie de complexiteit van missies weergeeft. “Het schetst een beeld van de wereld achter Defensie.”

Middendorp vindt het knap dat de mannen zoveel uur zelf filmden. “Het is niet niks voor ze. De jongens willen liever achter de schermen blijven, maar nu moesten ze een drempel over en zichzelf laten zien.”