Jaaroverzicht Defensie 2016 online

Militairen op de toegangswegen naar vliegvelden en F-16’s die terreurorganisatie ISIS bombardeerden. Ook in 2016 was de inzet van de krijgsmacht hard nodig. Het videojaaroverzicht laat zien hoe Defensie in actie kwam voor Nederland, dichtbij en ver weg.

Marechaussee staat voor gepantserd voertuig en ziet toe op verkeer op snelweg.

Marechaussee houdt verkeer in de gaten op snelweg langs grens (juli 2016).

Zo werden op de Middellandse Zee illegale migratiestromen in kaart gebracht en honderden mensen uit het water gered. In Irak trainden special forces Koerdische strijders en in Mali verzamelden zij inlichtingen.

F-35 en Leopard-gevechtstank

2016 was ook het jaar waarin voor het eerst F-35-gevechtsvliegtuigen op Nederlandse bodem landden. En de Leopard 2A6-gevechtstank keerde terug in de gelederen dankzij een overeenkomst met Duitsland.

Strijden voor vrijheid

Bij het Nationaal Militair Museum onthaalde Defensie de vlag die in 1944 voorop ging in de strijd tegen nazi-Duitsland. Het dundoek staat symbool voor de bevrijding van Europa, maar ook voor de dagelijks strijd van de krijgsmacht voor dat wat Nederland dierbaar is.

Video's en jasaroverzicht

De selectie van de beelden is gemaakt uit de vele video's van Defensie. Deze, en het jaaroverzicht 2016 zijn te vinden op het YouTube-kanaal van Defensie.