Legpenning voor militair na levensreddende actie

Automobilist Marth Jeths uit Almelo dankt zijn leven aan een landmachtmilitair. Korporaal der 1e klasse Bart Snellink uit Nijverdal is daar gisteren voor beloond met de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Burgemeester Arjan Gerritsen van Almelo reikte de onderscheiding uit.

Militair met penning en burgemeester.

Korporaal Snellink ontving de penning uit handen van burgemeester Gerritsen.

Situatie snel en juist ingeschat

Als Snellink op zondagochtend op 18 oktober 2015  na een avondje stappen naar huis rijdt, ziet hij een wiel op de weg. Hij gaat op onderzoek uit. De auto die hij aantreft rookt dan al een beetje. Zodra hij het portier opent slaan de vlammen  er uit. Snellink aarzelt geen moment en terwijl het vuur om zich heen grijpt, trekt hij de bestuurder uit het voertuig. Dat hij daarmee diens leven heeft gered, daarover bestaat geen twijfel.

Veel verdriet voorkomen

“Waar getuigen in zo’n situatie vaak verstijven, heb jij gehandeld en  veel verdriet voorkomen”, aldus de burgemeester. “Het belangrijkste: je hebt een voorbeeld gegeven.”

Nuchter

Snellink blijft nuchter onder alle lof die hem wordt toegezwaaid: “ Ach, mooi dat ze dit soort dingen doen.”