Actueel

Deze hoofdrubriek bevat 7 rubrieken:

Koning bezoekt Centrum voor Mens en Luchtvaart

Koning Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) in Soesterberg. De koning, zelf vlieger, nam ook plaats in een cockpitsimulator.

Koning Willem-Alexander krijgt uitleg in een vliegsimulator.

Koning Willem-Alexander krijgt uitleg in een vliegsimulator. 

Het bezoek stond in het teken van ‘Human Performance in lucht- en ruimtevaart; innovatie door samenwerking’ en het innovatieplatform AEOLUS. Onder deze naam werken het CML, bedrijfsleven, TNO en andere kennisinstituten aan projecten om het menselijk functioneren in extreme omstandigheden te verbeteren. Ook jonge, innovatieve bedrijfjes uit de game-industrie en de zorgsector zijn betrokken.

Willem-Alexander zit in een vliegsimulator.

Willem-Alexander in een vliegsimulator. 

Bewegingssimulator

Na het CML bracht Willem-Alexander een bezoek aan TNO waar een toelichting werd gegeven op een bewegingssimulator die desoriëntatie kan nabootsen. Hiermee worden luchtvarenden getraind. Het bezoek werd afgesloten in het Collaborative Training Centre. In deze simulatiehal zijn diverse ‘cockpits’ en de bewegingssimulator met elkaar gekoppeld. Hier werden de onderzoeks- en trainingsmogelijkheden gedemonstreerd.

Het CML is onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht en zorgt ervoor dat luchtvarenden fysiek en mentaal greed zijn en blijven voor inzet.

Defensie beschermt wat ons dierbaar is.