Defensie wenst collega succes bij Paralympische Spelen

Defensie toont zich trots op collega Jaaike Brandsma. Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro komt zij voor TeamNL uit in de discipline Paravolley. Vannacht om 1.30 uur is de eerste wedstrijd, tegen Oekraïne. “Namens alle collega’s: heel veel succes!”, liet Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp haar vandaag weten.

Printscreen van pagina zitvolleyballers op website teamnl.org.

Volg TeamNL op teamnl.org.

Brandsma is 1 van de 4.000 atleten uit 170 landen die meedoen aan de Spelen. Ze was in 2007 als medic en chauffeur op uitzending naar Afghanistan. Daar raakte ze gewond bij een zelfmoordaanslag in Deh Rawod en verloor haar onderbeen.

Doorzettingsvermogen

Middendorp vanmiddag op zijn Facebookpagina: “Afgelopen mei was ik erbij toen ze deelnam aan de Invictus Games met kogelstoten en paravolley. Het doorzettingsvermogen, de kracht en het enthousiasme van de collega’s die na zoveel tegenslag toch weer gaan sporten op zo’n hoog niveau is heel bijzonder. Daar heb ik enorm veel respect voor.”

Topsportersmentaliteit

Ook oud-Defensiemedewerker Marc van de Kuilen doet mee in Rio. De veteraan speelt in het rolstoelbasketbalteam, samen met oud-collega Walter Groen. Middendorp: “Ik leerde Marc kennen als een echte doorzetter met een absolute topsportersmentaliteit. Ik wens het team heel veel succes vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd tegen Canada.”