Opnieuw drugsonderschepping door marineschip

Het patrouilleschip Zr. Ms. Groningen onderschepte afgelopen week met de United States Coast Guard 125 kilo harddrugs. Dat gebeurde voor de kust van Panama in internationale wateren. Het is voor de Groningen al de derde vangst sinds het schip op 5 juni naar het Caribisch gebied vertrok.

FRISC houdt een go-fast-motorboot aan.

De FRISC heeft zojuist de snelle motorboot tot stoppen gedwongen.

Tijdens een patrouillevlucht zag de bemanning van de NH90-boordhelikopter van Zr. Ms. Groningen een snel varend bootje met 3 opvarenden en een aantal pakketten aan boord. Het voer richting de kust van Panama.

Geen drugs

Op basis van deze informatie werd de snelle onderscheppingsboot (FRISC) van de Groningen er op af gestuurd. Een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig van de United States Customs Service assisteerde bij het lokaliseren van het vaartuig. Toen de go-fast door de FRISC tot stoppen was gedwongen, bleken de pakketten te zijn verdwenen.

125 kilo

De boordhelikopter zocht vervolgens samen met de tweede FRISC de route af die het bootje had afgelegd. Uiteindelijk werden 5 pakketten harddrugs gevonden met een totaal gewicht van 125 kilo.

De opvarenden en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.