Wim Geerts nieuwe secretaris-generaal Defensie

Wim Geerts (52) wordt de nieuwe secretaris-generaal van Defensie. Dit is zojuist besloten in de Ministerraad. De benoeming gaat per 15 juni 2016 in. Geerts volgt Erik Akerboom op die sinds 1 maart is aangesteld als korpschef van de Nationale Politie.

Wim Geerts.

Wim Geerts.

Op dit moment is Geerts directeur-generaal Politieke Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het buitenland- en veiligheidsbeleid.

Geerts studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en aan Boston College in de Verenigde Staten. Sinds 1988 werkt hij bij Buitenlandse Zaken. Hij was in het verleden onder meer ambassadeur in Canada, plaatsvervangend ambassadeur in de Verenigde Staten en raadadviseur buitenland- en defensiebeleid van de minister-president bij het ministerie van Algemene Zaken.

Ambtelijke leiding

Als secretaris-generaal heeft Geerts de ambtelijke leiding over het ministerie van Defensie.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert is blij met de benoeming. "Defensie staat voor een veelheid aan uitdagingen. Wim Geerts weet wat hem te doen staat. Samen met de Commandant der Strijdkrachten, zie ik uit naar onze samenwerking.”