Meer bezoekers voor 2e Nacht van de Militaire Muziek

36 optredens verdeeld over 8 podia in het Nationaal Militair Museum (NMM) en zo'n 2.000 bezoekers. Dat zijn er zo'n 500 meer dan vorig jaar. Organisator Ron Geurts van het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht had afgelopen weekend alle redenen om tevreden te zijn over de 2e editie van de Nacht van de Militaire muziek.

Een van de optredens tijdens de 2e Nacht van de Militaire Muziek.

Een van de optredens tijdens de 2e Nacht van de Militaire Muziek.

Aan het evenement werkten 200 militaire musici mee van marine, land- en luchtmacht en marechaussee. De bezoekers genoten van vele muziekstijlen, uiteenlopend van tromsignaal tot jazz en van regimentsmarsen tot pop.

Meer bezoekers

"De Nacht kende een North Sea-Jazz- achtige opzet door de verschillende podia. Het festival bood de musici mogelijkheden om nieuwe dingen te doen", vertelt Geurts. "Alles bij elkaar was er 22 uur non-stop zeer uiteenlopende muziek. Dat er zo'n 500 bezoekers meer waren dan tijdens de eerste Nacht van de Militaire muziek, was natuurlijk geweldig. De eerste editie zat vol dus nu waren er meer stoelen neergezet en hadden we meer parkeerplaatsen gecreëerd."

Festival

Voor het publiek was de Nacht van de Militaire Muziek ook dit jaar weer een totaalbeleving. Een avond met verrassingen op een prachtige locatie, drankjes en bovenal veel muziek op niveau. "Ook deze editie van De Nacht toonde weer de veelzijdigheid en professionaliteit van de Nederlandse militaire muziek aan", aldus Geurts. "Veel ensembles en programma’s waren alleen tijdens De Nacht te zien."

Het Nationaal Militair Museum vormde een mooi decor voor de 36 muzikale optredens.

Het Nationaal Militair Museum vormde een mooi decor voor de 36 muzikale optredens.

"Met het resultaat zijn we erg blij. De sfeer was goed, het publiek heel enthousiast, dus het is zeker voor herhaling vatbaar. Daarom is er ook in 2017 weer een Nacht van de militaire muziek."