Defensie brengt hulpgoederen voor vluchtelingen Griekenland

Een KDC-10-transportvliegtuig is vandaag met hulpgoederen naar Griekenland vertrokken vanaf Vliegbasis Eindhoven. Het toestel van de Koninklijke Luchtmacht heeft zo'n 25 ton spullen aan boord voor gestrande vluchtelingen. Het gaat onder meer om dekens, slaapzakken en veldbedden.

De nood vanwege de migratiecrisis is hoog in Griekenland. In het land zitten tienduizenden vluchtelingen vast die van de eerste levensbehoeften moeten worden voorzien. De Griekse regering vroeg Nederland vorige week hierbij te helpen. De spullen worden aan het begin van de middag in hoofdstad Athene overgedragen aan de Griekse autoriteiten.

Oefening onderbroken

De KDC-10 onderbrak voor deze hulpvlucht de deelname aan oefening Cold Response in Noorwegen. Het toestel keert morgen weer terug om vanuit het Noorse Orland te worden ingezet voor het in de lucht bijtanken van jachtvliegtuigen.

Hoort bij

  • Koninklijke Luchtmacht