Defensie doneert overtollige goederen aan Bosnië

Genisten van de landmacht gaven vandaag in Vriezenveen Nederlandse Bosniërs instructie in het bedienen van 2 aggregaten met een vermogen van elk 75 kilowatt. Ook werden ze wegwijs gemaakt op 2 mobiele veldkeukens. Defensie schenkt de apparaten. Binnenkort gaan ze naar Bosnië.

Marinier schept eten op in veldkeuken.

Archieffoto: Veldkeuken in gebruik tijdens oefening mariniers.

Het Balkanland werd eerder dit jaar geteisterd door overstromingen. Dagelijks ondervinden de inwoners daar de gevolgen van. Een aantal Defensiemedewerkers dat zich nog altijd betrokken voelt bij Bosnië, heeft minister Hennis-Plasschaert na de wateroverlast gevraagd hulpgoederen te geven.

Stapelbedden

Defensie schenkt de goederen aan het BiH Platform, de Overkoepelende Organisatie van Bosnische Organisaties van Burgers uit Bosnië-Herzegovina in Nederland, die zorgt voor het vervoer naar Bosnië.

De afgelopen maanden werd bij de krijgsmachtdelen een groot aantal goederen verzameld: zo'n 700 matrassen, dekbedden en kussens en bijna 100 stapelbedden. Het Militair Geneeskundig Logistiek Centrum geeft overtollige medische verbruiksartikelen zoals pleisters en verbandmiddelen.