Expositie 80 jaar mariniers in de West geopend

‘AYO Antillen’, de nieuwe tentoonstelling van het Mariniersmuseum in Rotterdam, is woensdag 27 juli geopend. De expositie over 80 jaar mariniers in de West is tot en met 9 april 2012 te bezoeken.

‘Ayo Antillen’ (Vaarwel Antillen) biedt iedereen die meer wil weten over het verblijf van mariniers in het Caribisch gebied een interessant verhaal. Voor mariniers die in het tropische gebied hebben gewerkt belooft de tentoonstelling een feest der herkenning.

Een groep militairen van de Antilliaanse Militie (ANTMIL) tijdens een speedmars in de omgeving van de Christoffelberg op Curaçao, begeleid door Nederlandse mariniers

Beeld: Mariniersmuseum

80 jaar

Na 80 jaar aanwezigheid werd op 16 juni 2009 de 31ste Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers op Curaçao opgeheven. Hierdoor kwam voor een groot deel van de mariniers een einde aan de werkzaamheden op het eiland. Uitzondering is een klein aantal van hen dat vanaf de kazerne Suffisant jonge Antillianen opleidt. Op Aruba bleef de marinierskazerne Savaneta bestaan.

Hoort bij