Internationale erkenning voor inzet tegen piraterij

De Koninklijke Marine heeft vandaag tijdens de tweejaarlijkse vergadering van de International Maritime Organisation (IMO) in Londen een "certificate for exceptional services rendered to shipping and mankind" ontvangen. Dit certificaat werd uitgereikt als dank en blijk van erkenning voor de inzet van de marine bij de bestrijding van piraterij en bescherming van de scheepvaart in het zeegebied nabij Somalië.

In zijn toespraak dankte secretaris-generaal van de IMO, Efthimios Mitropoulos, de bemanningen van de betrokken schepen voor hun inzet. De certificaten voor Nederland werden uitgereikt aan kapitein-luitenant-ter-zee Peter Reesink.

Hr. Ms. Evertsen en Hr. Ms. De Zeven Provinciën

Reesink was als commandant van Hr. Ms. De Ruyter een jaar geleden in het gebied Hij nam ook de certificaten in ontvangst voor de fregatten Hr. Ms. Evertsen en Hr. Ms. De Zeven Provinciën. Op dit moment levert Nederland met de Evertsen nog steeds een actieve bijdrage in dat gebied, waarbij commandeur Bindt, de leiding heeft over de EU-missie Atalanta.

Ambassadeur Waldeck, en de defensie-attache kapitein-ter-zee Campagne waren namens Nederland aanwezig bij de plechtigheid in de Britse hoofdstad.