Marinetop deelnemer aan Jan Knippenberg Memorial

Op 18 en 19 april werd voor het eerst sinds 2002 de Jan Knippenberg Memorial weer gelopen. Een ultraloop over 100 Engelse mijlen (161 km) van Vlaardingen naar Den Helder, ter nagedachtenis aan de bekendste ultraloper die Nederland gekend heeft.

Het CZSK ondersteunde deze loop, daar deze wordt gelopen “op de grens van land en water” het werkterrein van het Commando Zeestrijdkrachten. Tevens nam het met twee estafetteteams deel aan deze zwaarste ultraloop van Nederland en “langste strandloop ter wereld”. Daarnaast nam nog een team deel van de school waar Jan Knippenberg als laatst heeft lesgegeven en ook 23 ultralopers stonden aan de start.

Om 22.00 uur gaf CKMARNS BRIGGENMARNS Verkerk het startschot en begonnen SBN Nagtegaal en GENMAJMARNS van Ede aan hun 10 km. SBN Nagtegaal werd afgelost door CKMARNS.   CDRE Snoeks liep de laatste 13 km naar de finish op Marinekazerne Erfprins.

Het team van de school finishte als eerste na 13 uur en 36 minuten. De CZSK teams kwamen na 13.40 en 15.02 binnen. De eerste ultraloper kwam na 16 uur en 23 minuten over de finish.

In 2010 wordt de volgende editie van deze loop gehouden, waarbij de insteek is om dit als wedstrijd estafette voor alle krijgsmachtonderdelen open te stellen.

Hoort bij