21 november Krissendag

Activiteitendata
-
Museum Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem

Een kris is een soms fraai versierde, asymmetrische dolk in een schede. Veel mensen hebben een kris in huis, meestal meegebracht uit Indonesië of het voormalige Nederlands-Indië. Wie graag meer wil weten over zijn eigen kris kan die tijdens de krissendag voorleggen aan een team van krissenexperts. Zaterdag 21 november 2020 organiseert Museum Bronbeek zijn 25e Krissendag.

Iedereen mag op de krissendag 1 of meer eigen blanke wapens voorleggen aan kenners: krissen, pedangs, mandau’s, rentjongs en klewangs. Maar ook andere dolken en zwaarden van Indonesische herkomst zijn welkom. De experts informeren de bezoeker over authenticiteit, ouderdom, herkomst en betekenis van de wapens. Op de krissendag worden geen wapens verhandeld of getaxeerd.

Reserveren

Een gesprek over een meegebrachte kris of ander blank wapen is kosteloos. U dient vooraf te reserveren. Dat kan alleen per e-mail: nb.ravensbergen@mindef.nl.