15 september Open Monumentendag Bronbeek

Activiteitendata
-
Museum Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem

Tijdens de Open Monumentendag op zondag 15 september zijn er op landgoed Bronbeek rondleidingen en korte voorstellingen. Toegang tot het museum is gratis.

Rondleidingen

In de architectuurrondleidingen komt het hoofdgebouw van Bronbeek aan de orde. Het is rond 1860 ontworpen door Nicolaas Rose. Nu is het tehuis voor veteranen van alle krijgsmachtdelen en museum van de Nederlandse koloniale geschiedenis. In de landgoedrondleidingen hoort u over ruim 200 jaar geschiedenis van het landgoed Bronbeek, beelden, monumenten, bronnen en bomen.

Voorstellingen

Bronbeekbewoner Jaap Brink (93) en ArtEZstudent Sybe Gratama (21) maken samen poëtische voorstellingen. Centraal staat hun gedeelde liefde voor de Nederlandse taal. Op de OpenMonumentenDag presenteren zij voor u 3 maal ‘Abnormaal’, een korte voorstelling van ongeveer 15 minuten. Ontdek hoe mensen met een leeftijdsverschil van 72 jaar toch meer op elkaar lijken dan je eerst zou denken!

De mannen spelen om 11.00, 14.30 en 15.30 uur in de Indische Zaal van het museum. Let op: er kunnen hooguit 45 personen per keer in de zaal. Reserveren is niet mogelijk.