16 maart Fotomiddag 'Mijn opa was een...'

Activiteitendata
-
Museum Bronbeek, Velperweg 147 Arnhem

Heeft u vragen over uw eigen (familie)foto's over Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL)? Dan kunt u in museum Bronbeek terecht bij een expertteam dat probeert antwoord te geven op uw vragen.

Voorouders

Mensen met voorouders die in het voormalige Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair dienden hebben vaak nog foto’s waarop hun familieleden in Indië staan afgebeeld. Ze krijgen die foto’s meestal uit een nalatenschap of vinden ze bij het opruimen van een huis. Het belang en de betekenis van die spullen is dan vaak niet duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal wel veel vertellen over het leven van deze familieleden.

Militairen op Bali, 1949.

Militairen op Bali, 1949.

Expertise

De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve foto’s zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Indien gewenst kunt u advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek.

Reserveren

De fotomiddag vindt plaats in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum. Reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl.