Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met Bronbekers

Datum:
-

Bewoners van militair tehuis Bronbeek laten met beeldend werk zien wat volgens hun verlangen, vrijheid en kameraadschap is.

Beeldend kunstenares Thelma de Lang nodigde bewoners van Bronbeek uit om met elkaar de expositie ‘Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met veteranen' te bekijken. De kunstwerken in deze expositie zijn gemaakt door veteranen.

Daarbij gebruikte Thelma de aanpak van Visual Thinking Strategies. Daarin leert de beschouwer open en zonder oordeel naar een kunstwerk te kijken, te luisteren en te onderzoeken. Al snel verdween de schroom en deelden de bewoners onderling waarnemingen, opvattingen en conclusies.

Schilderij van een riviertje met aan beide kanten struiken en bomen.

Beeld: Bronbeker de heer Kerrebijn

Ontmoeting met Bronbekers

In de weken daarna gingen 12 bewoners onder begeleiding van Thelma aan het werk. Het resultaat is te zien in de tijdelijke tentoonstelling ‘Een ontmoeting met Bronbekers’. Zij laten daarin met beeldend werk zien wat naar hun eigen inzicht verlangen, vrijheid en kameraadschap is.
Na een leven elders is, samen wonen op 1 plek opnieuw in contact komen met die ander. Hoe doe je dat? Waarin kom je elkaar tegen? En wat verwacht deze andere omgeving van mij?

De expositie ‘Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met Bronbekers’  is van 13 mei tot en met 1 juli dagelijks (met uitzondering op maandag) van 10.00 tot 17.00 uur te zien in Museum Bronbeek.

Zie ook