BronbeekFestival

Datum:
- 17:00
Locatie:
Museum Bronbeek, Velperweg 147 in Arnhem

Tijdens het BronbeekFestival kun je op zondag 13 mei spelen met de 4 elementen: aarde, vuur, water en lucht. Je kunt kiezen uit heel veel activiteiten in de buitenlucht op het landgoed, in legertenten, en binnen in het museum. Het BronbeekFestival is geschikt voor alle leeftijden.

Activiteiten

Ontdek hoe je zelf een vlot in elkaar zet, waarmee je de Bron-beek kunt bevaren. Of leer hoe je een Indische vlieger maakt en hem daarna meteen uittest. Heb je meer met aarde, versier dan een bloempot en plant er een stekje uit de Bronbeekkas in. In een workshop maak je je eigen vlag voor de landen Luchtije, Waterland, Aardonia en Vuurrijk. Durf je blootvoets en geblinddoekt te gaan over het blotevoetenpad, dat is bezaaid met verschillende materialen? En anders kun je via het foto-spoor misschien de plek ontdekken waar de schat verborgen is.

Tussendoor spring je een gat in de Lucht op het springkussen. Met de Dromensmid smeed, smelt, rijg, vouw en kneed je je dromen tot een sieraad. Of je maakt een sneeuwbol vol glitters. In de workshop ‘De verzonken stad’ schilder je met inkt of waterverf hoe Bronbeek eruit zou zien als het onder water zou liggen. En je verrast ze thuis als je aankomt met een zelfgemaakt masker voor je gezicht. En verder kun je je kracht en uithoudingsvermogen op de grond testen in de hindernisbaan of in de lucht aan de klimwand. Grijp je kans en rijd een keer mee op een legervoertuig. Of wil je liever op een paard over het landgoed rijden? Ondertussen hoor je livemuziek van de militaire fanfare. In de Fotostudio vind je uniformen, wapens, Indische kleding en legertassen, waarmee je op de foto kunt. En je kunt zelf kneedbare zeep maken in een speciale workshop. Natuurlijk zijn er ook Indische hapjes en drankjes te koop. Binnen in het museum is kunst door bewoners van Bronbeek en andere veteranen te zien.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft van 12.00  tot 14.00 uur een concert in een van de tenten op het landgoed.

Informatie

Kaartverkoop op 13 mei bij de ingang van het landgoed. Een passe-partout voor alle activiteiten en het museum is gratis voor kinderen tot 6 jaar, BronbeekVrienden en Museumkaarthouders. Anderen betalen het museumtarief.

Gratis parkeren kan op het terrein van de HAN aan de Ruitenberglaan.

Museum Bronbeek doet onderzoek naar je ervaringen op het BronbeekFestival. Vul 13 mei de enquête in op het musuem en maak kans op een ballonvaart voor 2 personen.

Het BronbeekFestival komt tot stand in een samenwerking van Museum Bronbeek met:

  • Koninklijke Landmacht

  • Koninklijke Luchtmacht

  • Paresto

  • Facilitair Bedrijf Defensie

  • Keep Them Rolling

  • Bronbeekbewoners

  • Vrijwilligers

  • Arnhemse kunstenaars

  • ArtEZ Hogeschool voor de kunsten

Zie ook