Lezing ‘De brandende kampongs van generaal Spoor’

Datum:
Locatie:
Museum en landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Dr. Rémy Limpach spreekt in zijn lezing over het gebruik van geweld in Nederlands-Indië in de periode 1945-1950.

Excessen of structureel extreem geweld? Het officiële Nederlandse regeringsstandpunt sinds 1969 is dat er in het voormalige Nederlands-Indië (met uitzondering van inlichtingensecties en de commando's van kapitein Westerling) slechts incidenteel excessen plaatsvonden.

Uit studie van de Zwitsers-Nederlandse historicus Rémy Limpach rijst het beeld van een leger dat  onder leiding van Generaal Spoor op grote schaal extreem geweld als wapen inzette.  De studie is gebaseerd op onderzoek in bronnen die historici tot nu toe links lieten liggen.

Inschrijven

Museum Bronbeek organiseert de lezing in samenwerking met de Volksuniversiteit Arnhem. De toegangsprijs (incl. museumentree) bedraagt € 15,00. Inschrijving is noodzakelijk via de site van de Volksuniversiteit Arnhem (CUL602).

Zie ook