Lezing ‘De Nederlandse Caribische eilanden toen en nu’

Datum:
- 16:00
Locatie:
Museum en landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Dr. Rosemarijn Hoefte gaat in haar lezing in op de geschiedenis en cultuur van de Caribische regio.

Het Caribisch gebied: een fascinerende en vaak ontstellende geschiedenis. Een dynamische cultuur, een onzekere economische en politieke toekomst. Een regio ook waarmee Nederland een eeuwenoude en vaak moeizame relatie mee onderhoudt, in het bijzonder met de 6 ‘Nederlandse’ eilanden en Suriname.

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat sinds 2010 uit 4 landen: Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn buitengewone gemeentes van Nederland. In deze lezing vormen de geschiedenis en cultuur van de Caribische regio het kader voor een discussie over de huidige situatie op de eilanden.

Inschrijven

Museum Bronbeek organiseert de lezing in samenwerking met de Volksuniversiteit Arnhem. De toegangsprijs (inclusief museumentree) bedraagt € 15,00. Inschrijving is noodzakelijk via de site van de Volksuniversiteit Arnhem (CUL601).

Zie ook