10-jarig jubileum Nacht van de Militaire Muziek trekt recordaantal bezoekers

Van Postmen tot het Orkest Koninklijke Marechaussee. Met 50 optredens van bekende artiesten en militaire muzikanten vierde De Nacht van de Militaire Muziek afgelopen weekend het 10-jarig bestaan.  Vanwege het jubileum werd het festival voor het eerst gehouden op 2 avonden. Er kwam een recordaantal van 5.000 bezoekers op af.

Vergroot afbeelding Popgroep Postmen op een podium.
Postmen treedt op met het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

De militaire muzieknacht stond dit jaar in het teken van verbinding tussen verschillende culturen. Het thema was Makandra, wat samen betekent in het Surinaams.

De meest uiteenlopende muziekstijlen waren vertegenwoordigd op de verschillende podia. Denk aan hiphop, eurojazz, latin, klassieke muziek, pop en marsmuziek.

Vergroot afbeelding Zanger Simon Feenstra met militair orkest.
Zanger Simon Feenstra treedt op tijdens de Nacht van de Militaire Muziek.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten was het optreden van Postmen met het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Het was voor het eerst dat de groep met een 48-koppig orkest op het podium stond.

De band van de Surinaamse legerkapel liet het publiek swingen op Caraïbische muziek. Verder bracht zanger Simon Feenstra samen met het Fanfare 'Korps Nationale Reserve' een ode aan vriendschap. Hij zong bekende nummers als I’ll be there van The Jackson 5 en Father Figure van George Michael.

Visitekaartje

De Nacht van de Militaire Muziek wordt georganiseerd door de Staf Militaire Muziek, onderdeel van het Defensie Ondersteuningscommando in samenwerking met het Nationaal Militair Museum.

Het festival vond in 2015 voor het eerst plaats, destijds voor 1.500 bezoekers. Inmiddels is het concert uitgegroeid tot een groot evenement en een belangrijk visitekaartje voor Defensie.